Nordkap med Lofoten

Reine, Lofoten
Vyer i Finnmark. Bild:Zairon
På vägarna mot Alta. Bild: Zairon
Lofoten
Reine, Lofoten
Svolvaer

BUSS. Följ med på en resa till Europas tak eller Europas sista utpost mot norr, Nordkap. Upplev Norge när det är som mäktigast. Vi besöker magiska Lofoten med Svolvaer och småstaden Reine. Har vi tur får vi även se midnattssolen.

Läs mer om denna resa nedan under rubriken Dagsprogram.

 

Pris fr.:
14 865:-
Dagar:8
Buss- och båtresor, 7 övernattningar del i dubbelrum. Frukost och middag samt kaffe och bröd alla dagar. Inträden och reseledares tjänster.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (lördag 27 juni) Vi startar på morgonen och följer kustvägen norrut. Vi stannar och dricker kaffe från bussen och äter senare lunch i Skellefteå. Lagom till middag är vi framme vid Stadshotellet i Haparanda, där vi ska äta och övernatta.

Dag 2 (31 mil) Efter frukost fortsätter vi resan norrut. Vi följer Tornedalen mot Kukkolaforsen, som är ett av Torneälvens vildaste partier. Vi stannar till och tar en titt på vattnets virvlar. Efter lunch passerar vi Polcirkeln och åker nu på den finska sidan norrut mot Enontekiö. Övernattning och middag på centralt belägna Hotel Jussan Tupa.

Dag 3 (41 mil) Vi börjar dagen med att åka till Kautokeino för ett besök i Juhls Silvergalleri. Detta är en arkitektonisk sevärdhet i sig, uppbyggd under 40 år av Frank och Regine Juhls. Denna Finnmarksviddas första silversmedja erbjuder både moderna och traditionella smycken från egen verkstad. Vi fortsätter via Karasjok upp mot Nordkap. Vi kör under havet till Magerøya och checkar in på vårt hotell i Honningsvåg. Vi samlas till middag på hotellet och åker sedan upp till Nordkapsklippan. Att stå här, på den 307 meter höga klippan, och titta ut över havet är som att vara vid världens ände. 

Dag 4 (59 mil inkl båtresor) Tidig frukost och avresa söderut längs det vackra fjordlandskapet i Finnmark. Vi gör ett lunchuppehåll i Alta och åker sedan vidare på E6:an ner till Olderdalen, där vi tar färjan över till Lyngseidet. Vi fortsätter resan och tar sedan färjan från Svensbyn till Breivikeidet. Nu har vi bara några mil kvar till vårt hotell i Tromsø som väntar med middag och sköna sängar.

Dag 5 (42 mil) Efter frukost på hotellet lämnar vi Tromsø och åker söderut. Färden går längst med de vackra fjordarna. Vyerna utanför bussfönstret är otroliga. I Björkvik viker vi av mot Bogen och kommer fram till Melbu där vi tar färjan över till Lofoten och Svolvaer för övernattning och middag.

Dag 6 (15 mil+båtresa). Frukost på hotellet. Nu möter en lokalguide upp och visar oss det mesta och det bästa av Lofoten. Här sträcker sig höga fjäll ut mot havet, fjordar med de mest fantastiska havsklipporna, ljusa stränder och gröna marker. Vi besöker bland annat Reine som korats till Norge vackraste småstad. Innan färjan avgår kl. 20.30 till Bodø har vi ätit middag på Lofoten. Båtturen tar sedan cirka tre timmar. Vi får njuta av makalösa vyer i kvällssolen. När vi kommer iland efter den härliga färden åker vi till vårt hotell.

Dag 7 (30 mil) Vi smälter upplevelserna från gårdagen med en sovmorgon. Vi lämnar Bodø och åker till Storfjord. Här tar vi 95:an som går genom Junkerdalen och så småningom kommer vi fram till Arjeplog, där vi inkvarterar oss på Hotell Lyktan. Middag på hotellet.

Dag 8 Direkt efter frukost besöker vi det berömda Silvermuséet, där det väntar en guidad visning. Här finns flera utställningar med allt från silver- och malmbrytningen till nybyggarnas liv på 1700-talet och samernas spännande historia. I butiken kan vi inhandla hantverk och silversmide. Efter besöket fortsätter vi Silvervägen ner mot Boliden. Efter ett par raster, stannar vi i Umeå för att äta vår avslutningsmåltid. Därefter återstår bara den sista biten till respektive hemort.

 

Hotell

Haparanda Stadshotell Hotell

  

Vår bedömning: 3 stjärnigt
Torget 7, Haparanda.
Tel: 0922-11490.
92 rum. 3 vån.
Läge: centralt
På hotellet och rummen finns: Restaurang, bar, TV, tele, hiss, pool
www.haparandastadshotell.se


Hotel Jussan Tupa
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Ounastie 140, Enonteikö.
Tel: +35 816521101.
30 rum. 2 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns: Restaurang, bar, TV, tele, Wi-FI
www.jussantupa.fi/sv

Scandic Destination Nordkapp
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Ev. annat Scandic hotell.
Meddelas vid ankomst Honningsvåg.

www.scandichotels.se


Scandic Ishavshotel Tromsö
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Fredrik Langes gate 2, Tromsö
Tel: +47 77666400
214 rum. 7 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, Wi-Fi
www.scandichotels.no
 

Thon Hotel Lofoten

  

Vår bedömning: 4 stjärnigt 
Torget 8300, Svolvaer
Tel: +47 76049000.
133 rum. 9 vån.
Läge: Vid fjorden.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, Wi-Fi
www.thonhotels.no

 

Scandic Havet
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Tullbugata 5, Bodö
Tel: +47 75503800
234 rum. 17 vån.
Läge: Centralt. 
Finns på hotellet och rummen:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, Wi-Fi
www.scandichotels.no

 

Hotel Lyktan

  

Vår bedömning: 3 stjärnigt
Lugnetvägen 4, Arjeplog
Tel: 0961-61210. 59 rum. 2 vån.
Läge: Centralt.
Finns på hotellet och rummen:
Restaurang, TV, tele, Wi-Fi
www.hotellyktan-arjeplog.se

 

 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER

Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar innan avresa debiteras 350:- i avbokningskostnad. Från 30 dagar till 8 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbokning sker inom 8 dagar före
avresa.

Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa är kostnaden 10% av resan pris. Vid avbokning 90-31 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
27/6- se avgångstiderBussNordkap med LofotenMer än 814 865:-BokaMer information
Powered by Travelize