England med Downton Abbey

Bourton-on-the-Water
Afternoon tea i pittoreska staden Windsor
Området Cotswolds kallas "Hjärtat av England"
Cotswolds är känt för sin skönhet
Sir Winston Churchill föddes i välkända Blenheim Palace
Vi besöker magnifika "Downton Abbey" och ser originalrum och salar som använts vid inspelningen
Pubmiddag i genuin miljö
Vackra Bath med romersk historia och georgisk arkitektur
Royal Crescent i Bath

FLYG. Den här resan ger dig några av de bästa upplevelserna i England. Vi får se storslagna slott, praktfulla parker, fantastisk arkitektur, idylliska byar och uppleva engelsk pubkultur.

 

Pris fr.:
13 950:-
Dagar:5
Buss o flygresor. Inkvartering i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar. Inträden, utflykter, provningar och guider enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (måndag 27 juli) Avresa på natten mellan den 26 och 27 juli, ner till Arlanda. Vi stannar på lämplig plats och dricker kaffe och äter en smörgås på bussen. Vi anländer till Arlanda i god tid innan avgången kl. 07.55 till London Heathrow. En engelsk buss och chaufför möter upp för att ta oss till Swindon och vårt hotell Best Western Blunsdon House Hotel där vi ska bo i tre nätter. Under resan till Swindon stannar vi till i pittoreska Windsor. Här ges egen tid att strosa runt och därefter avslutar vi besöket med att bjuda på en äkta engelsk tradition nämligen Afternoon Tea, som också blir vår lunch denna dag. Middag på hotellet.

Dag 2 (15 mil) Frukost. Idag ska vi tillsammans med en kunnig lokalguide få uppleva området Cotswolds som också kallas ”Hjärtat av England” och benämns officiellt som "ett område av utomordentlig naturlig skönhet". Här finns mycket av den klassiska landsbygden med pittoreska små byar, herrgårdar, charmiga kyrkor, stengärden och landsortspubar. Vi besöker bland annat byn Bourton-on-the-Water, som anses vara en av de vackraste byarna i området, och den charmiga byn Stow-on-the-Wold som är den högst belägna byn. Vi åker sedan vidare till välkända Blenheim Palace. Godset byggdes i början av 1700-talet för att hedra hertigen av Marlborough. Byggnaden ligger mycket idylliskt och har en vacker interiör och gröna, välskötta trädgårdar. Sir Winston Churchill föddes här 1874. Blenheim Palace är ett av Englands mest kända gods med en fantastisk samling av porträtt, möbler och skulpturer. 

Ikväll äter vi middag på en mysig pub och få njuta av riktig engelsk pubkultur.

Dag 3 (14 mil) Frukost. Vi inleder dagen med ett besök och ginprovning på Bombay Sapphire Distillery. Under eftermiddagen finns en riktig höjdpunkt på programmet- slottet Highclere Castle. Slottet som ger ett dramatiskt första intryck, och som är hela familjen Granthams mittpunkt i tv-serien Downton Abbey, är öppet för oss. Vi kommer ända in till originalrummen där många av seriens scener är inspelade. Till vardags bor greven och grevinnan av Carnarvon här, när inte slottet är öppet för filminspelningar och turister. På slottet får vi gå runt på egen hand och i många salar och rum finns guider tillgängliga för att svara på frågor och berätta kuriosa (reseledaren översätter). I stallen bakom slottet har man också inrett ett café och en butik, som man är välkommen att besöka. Middagen äter vi på hotellet.

Dag 4 (10 mil) Efter frukost packar vi väskorna och reser vidare mot Bath. Ett besök på berömda Highgrove Gardens står på agendan idag. Highgrove Gardens är Prince Charles och Hertiginnan Camillas privata boende i södra Cotswolds. Prince Charles har till stor del utvecklat trädgården själv och den har ett rikt utbud av ekologiska odlingar. Vi möter upp en lokalguide som ska visa oss runt i vackra Bath, en stad där romarna byggde ett badhus runt stadens naturliga heta källor och där den georgianska adeln byggde graciösa gator på 1700-talet. Än idag ger gatorna Bath en sofistikerad känsla. Upptäck även Royal Crescent, en rad byggnader som anses vara ett av Storbritanniens finaste exempel på georgiansk arkitektur, och Baths spektakulära kloster. Författaren Jane Austen bodde många år i Bath och hittade en stor del av inspirationen till sina verk här. Sista natten bor vi på hotellet Lansdown Grove i denna unika stad. Middag på hotellet.

Dag 5 Frukost. På förmiddagen åker vi till flygplatsen, varifrån vårt flyg till Arlanda avgår kl. 13.55. Där väntar en Byberg & Nordinbuss på att ta oss till respektive hemort. Vi stannar på Rasta Tönnebro, där vi äter en tvårätters avslutningsmiddag och summerar intrycken från en intressant resa.

Hotell

Best Western Blunsdon House Hotel
Vår bedömning: 4 stjärnigt
The Ridge, Blunsdon, Swindon
Tel: +44 1793 721701
108 rum. 3 vån.
Läge: 6 km från centrum.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, AC,
hårtork, inomhuspool, Wi-Fi
www.blunsdonhouse.co.uk

Lansdown Grove Hotel
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Lansdown Rd, Bath BA1 5EH 
Tel: +44 1225 483888
61 rum. 3 vån.
Läge: 1,5 km från centrum.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, Tv, tele, hiss, AC,
hårtork, Wi-Fi
www.countrylivinghotels.com    

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER

Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar innan avresa debiteras 350:- i avbokningskostnad. Från 30 dagar till 8 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbokning sker inom 8 dagar före
avresa.

Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa är kostnaden 10% av resan pris. Vid avbokning 90-31 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
27/7- se avgångstiderEngland med Downton AbbeyMer än 813 950:-BokaMer information
Powered by Travelize